Croaziera in Antarctica

Croaziera în Antarctica

Dintre toate emotiile traite in croaziera in Antarctica, cea mai puternica,

cea mai impresionanta emotie este  data de maretia naturii,

de  imensitatea alba si tacuta, de uluitoarea ei forta.

antarctica-croaziera
Vas de croaziera Antarctica, spargator de gheata

Acest tip de vacanta este din categoria de aventura caci presupune curaj si determinare pentru a explora un tinut imens locuit numai de pasari si animale salbatice.

Croazierele in Antarctica se fac numai cu vase de tip spargatoare de gheata, de capacitate mica, de la 70 pana la 100 de turisti.

Navele sunt dotate cu toate facilitatile, dar in limitele unui confort mediu. Este descurajata risipa de orice fel.  In marea majoritate, navele au si o functie de cercetare, iar la  bord sunt intotdeauna si cercetatori care tin prelegeri interesante, pentru turisti, despre viata salbatica a Continentului Alb.

Antarctica nu este locuita decat de un numar restrans de cercetatori, nu are porturi de escală, iar navele de croaziera antarctica-pasajancorează în locuri speciale create pentru zodiacuri.

Pasagerii pot coborî de la bordul navei numai in aceste locuri si numai daca vremea permite  explorarea zonei.

Programul zilnic la bordul unui vas de croaziera in Antarctica depinde de condițiile de vreme și de viata animalelor sălbatice. Numarul maxim admis pentru o coborare de pe vas este de 100 de persoane. Coborarea este decisa de capitanul vasului care este decidentul absolut asupra oricaror decizii la bordul vasului.

Comportamentul turistilor trebuie sa fie extrem de riguros si sa urmeze intocmai instructiunile primite la bord si inainte de debarcare.

Locurile in care se fac debarcari sunt: Cap Evans, Cap Royds, Insulele Deception, Canalul Lamaire, Insula Half Moon, Statia McMurdo și Paradise Harbor.

Croazierele în Antarctica sunt posibile din octombrie pana in martie, in sezonul de vaza sudica.antarctica-ocean-inghetat

Bagajul unui turist in Antarctica este foarte voluminos pentru ca trebuie sa includa obiecte de imbracaminte obligatorii supravietuirii la frig. Lista e destul de lunga.

Exista si varianta inchirierii unor piese voluminoase de imbracaminte pe care nu le veti purta decat acolo (jachete, cizme, pantaloni, manusi etc) Cererea e atat de mare incat lista de inchirieri se face cu minim 1 – 2  luni inainte.

Lista locuitorilor permanenti al Antarcticii include coloniile uriase de pinguini, focile amuzante si jucause, balenele cu cocoasa, balenele ucigase si cele pitice.

O debarcarea, numai cu acceptul celor din baza,  in  Portul Lockroy – baza UK, veti fi intampinati de o imensa colonie de pinguini Gentoo.

Dintre toate emotiile traite in croaziera in Antarctica, cea mai puternica, cea mai impresionanta emotie este cea data de maretia naturii, de  imensitatea alba si tacuta, de uluitoarea ei forta. Ostila dar atat de necesara echilibrului planetei.

CROAZIERA  IN ANTARCTICA, o experienta unicacroaziera-in-antarctica-vas-de-croaziera

Fauna sălbatică din Antarctica este foarte activa si animata în timpul verii de sud. Frumusețea și singurătatea mărilor și a munților din Antarctica ascund activitatea frenetică a coloniilor de păsări și a mamiferelor. În această perioadă de cinci luni, din noiembrie până în martie sunt programate croazierele spre Continentul Alb.Vara sosește pentru prima dată în Insulele Shetland de Sud și se întinde spre sud de-a lungul Peninsulei Antarctica. Pe măsură ce anul Antarcticii progresează, din primăvară până în toamnă, Peninsula Antarctica și insulele din jur isi schimba aspectul, oferind o gamă diferită de obiective turistice spectaculoase.Peisajele uimitoare și fauna sălbatica abundă de-a lungul expediție din vestul Peninsulei Antarctice. Nu plecati fara un aparat bun de fotografiat si cu rezerve mari de stocare.  La bordul vaselor nu exista wi-fi, dar puteti cumpara cate 30 de minte de acces la internet pentru corespondenta.

*** NOTE: Toate itinerariile sunt informative. Programele se pot schimba si adapta la conditiile de vreme locale si de posibilitatile reale de acostare.

Programul exact va fi decis de capitan, la fata locului. Flexibilitatea este cuvantul de ordine la bordul acestor vase de croaziera. Un vas de croaziera in Antarctica are o capacitae mica, de doar  88 de pasageri si 34 de persoane in echipaj.

Croaziera in Antarctica

antarctica-vue

Ziua Bucuresti – Buenos Aires
Zborul dureaza aproximativ 18 ore.

Ziua 2 Buenos Aires – Ushuaia
Aterizare la Buenos Aires. Continuarea zborului spre Ushuaia, aproximativ 5 ore.Transfer la hotel, cazare.

Nota: Sosirea cu o zi inainte de imbarcare este insisten recomandata de organizatori, avand in vedere ca plecare nu va fi amanata daca turistii intarzie din orice motive, independente de vointa lor, zboruri amanate, intarzieri etc. Iar compania nu face returnari de sume pentru neprezentare la imbarcare.

Ziua 3 Ushuaia – Imbarcare pe vas.

Orasul Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina, este cel mai sudic oraș din lume, pinguini-antarcticasituat la Canalul Beagle.  In aceasta dupa-amiaza, transfer in portul Ushuaia pentru imbarcare la bordul navei. Nava isi incepe drumul spre Antarctica
Mese: Cina pe vas

Ziua 4 Pe mare, traversarea Pasajului Drake

La mare – Pe parcursul acestor două zile vom naviga peste Pasajul Drake. Atunci când traversăm Convergența antarctică, vom ajunge în zona circum din Antarctica în sus curgând. În acesta zona, putem vedea Albatrosi Ratacitori, Albatrosi cu cap gri, Albatrosi cu fruntea neagra,  Furtunarul Gheturilor, În apropiere de Insulele Shetland de Sud, vor aparea primele aisberguri.
Mese: Pensiune completa: mic dejun, pranz si cina

Ziua 5 : Pe mare, traversarea Pasajului Drake

Continuăm drumul spre Peninsula Antarctica, păstrând atentia pentru păsările de pe mal și la balene. Pe drum, vă veți bucura de o serie de prelegeri despre continent, despre fauna, geologie, climă, și multe altele.antarctica-apus-de-soare
Mese: Pensiune completa: mic dejun, pranz si cina

Zilele 6 – 10 : Navigare cinci zile in inima Antarcticii

Vom naviga direct la “High Antarctica”, trecand de insulele Melchior și Canalul Schollaert între Insulele Brabant și Anvers. Pe insula Cuverville, o mică insulă, amplasata între munții din Peninsula Antarctica și Insula Danco, vom găsi o mare colonie de pinguini Gentoo și perechi pescărușii arctici.
Dacă va fi posibil sa coboram pe insula Danco, vom putea observa Pinguini Antarctici și, eventual, Foci Weddell și Foci mancatoare de crabi

În Portul Neko, vom avea posibilitatea de a pune piciorul pe continentul Antarcticii în peisajul magnific al ghețarului imens de care va veti putea bucura in timpul  unei croaziere in zodiac.

Cand vom naviga spre Golful Paradise, cu nenumăratele sale aisberguri și fiorduri adânci tăiate, vom avea posibilitatea unei croaziere cu zodiacul intre un aisberg si un fiord
Aici, avem șanse bune de a vedea Balene cu cocoașă și balene Minke.

Dupa ce vom naviga prin Canalul Neumayer, sperăm să obținem permisiunea de a vizita stație britanica de cercetare șilemaire-6 oficiul poștal Port Lockroy pe Insula Goudier.
Aproape de Port Lockroy putem oferi, de asemenea, coborare pe Jougla Point pentru o intalnire cu Pinguini Gentoo și Cormorani Imperiali.

Vom naviga prin spectaculoasul Canal Lemaire spre Insulele Pleneau și Petermann, unde putem găsi pinguini Adelie și Cormorani cu ochi albaștriAici, există șanse sa întâlnim Balene cu cocoașă, balene Minke și balene Fin.
O vizita la una din stațiile științifice din Antarctica vă va oferi o imagine despre viata cercetatorilor in conditii moderne de lucru pe continent alb.
În continuare, la sud putem vizita Vernadski Station din Ucraina, în cazul în care vom primi o primire călduroasă din partea echipajului aflat la sediu statiei.
Navigand spre nord, prin Canalul Neumayer, ajungem la Insulele Melchior, cu un peisaj foarte frumos, presarat cu aisberguri, unde putem întâlni Foci Leopard, foci mancatoare de crabi si balene.

Mese: Pensiune completa: mic dejun, pranz si cinaantarctica-zodiac

Zilele 11 si 12 : Pe mare, traversarea Pasajului Drake
Pe drumul spre nord, vom urmari din nou pasarile antarcticii de pe malurile Pasajului Drake.
Mese: Pensiune completa: mic dejun, pranz si cina

Ziua 13 : Ushuaia debarcare

Debarcare, de dimineata,  in portul Ushuaia. Transfer la aeroport.
Mese: mic dejun

Ziua 14: Bucuresti

Pret in euro/pers
Cabina dubla = de la 5283
Cabina dubla premier = de la 7026
Cabina dubla superior = de la 7330
Cabina tripla = de la 4000 euro
Cabina suite = de la 7610 euro

Servicii inclusefotografi-antarctica
Croaziera conform program descris
Cazare in cabina conform optiunii
Mesele conform mentiunilor, pensiune completa la bordul vasului, incluzand snakuri, cafea si ceai
Toate excursiile de la bordul vasului, cu zodiacul
Program de simpozioane prezentate de naturalistii prezenti la bord
Folosirea gratuita a  incaltamintei de zapada
Transferul gratuit al bagajelor in Ushuaia
Taxele portuare
Materiale de informare inainte de plecare
Cazare 1 nopate in Ushuaia la un hotel de 3*
Bilet de avion Bucuresti –Ushuaia/retur
Taxe de aeroport

 

Servicii neincluse
Taxa de viza
Bauturile la mese
Asigurarea de calatorie
Cheltuieli personale
Taxa de servicii la bord

Daca Antarctica se potriveste spiritului vostru de aventura si explorare, scrieti-ne un mesaj.

Copyright ©lunademiereblog. Toate drepturile rezervate

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s