Paris inseamna stralucire, arta, rafinament

Luna de miere la Paris

Pe lista destinatiilor romantice, perfecte pentru o luna de miere, Franta este o destinatie favorita.

Franta insemana teritoriul de cultura iluminist ravnit de toate statele aspirante la treapta de sus a elitei europene.
Franta insemana secole de stralucire la curtile regilor.
Franta inseamna un tezaur imens de arta expus in sute de  muzee, catedrale, palate si castele.

O luna e prea putin sa vezi, macar, o parte din capodoperele Frantei.
O luna de miere este minunat sa fie petrecuta in sarbatoarea bucuriilor oferite de frumusetile Frantei.turnul-eiffel

Franta are simboluri vizuale, egal recunoscute si sinonime ea insasi: Notre Dame, Louvru, Turnul Eiffel, Versailles, Napoleon, Moulin Rouge, Brigitte Bardot

Franta are simboluri imaginative: viata boema din cartierul  Montmartre, Barbizon si pictorii, revolutia franceza, Sorbona, Bastilia, cinemafografia, moda pariziena, sampania frantuzeasca.

Lista locurilor de vazut este foarte lunga si se gaseste in toate ghidurile despre Franta.

Noi va propunem cateva vizite si excursii care sa completeze bucuria de a le vedea impreuna si care sa fie romantice in acelasi timp.

Lista muzeelor, Luvru, Orsay, Rodin, Picasso, Dali, Grand Palais, a palatelor Versaille, Luxembourg,  si a bisericilor de vizitat pariseste lunga, dar sa ne programam, pentru inceput, o lista de maxim 10 intr-o saptamana. La ele, adaugam  obiectivele  turistice Champs Elysees, Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Opera Garnier, Piata Concorde, Cartierele Montmartre si Montparnase,  una, doua spectacole la Moulon Rouge, Lido sau Crazy Horse, o croaziera pe Sena, o excursie pe Valea Loarei, o zi de cumparaturi si, deja, e un program foarte aglomerat pentru o saptamana.

Preturile excursiilor, a intrarilor la muzee, laspectacole celebre, nu sunt mici, indiferent cat de devreme faceti rezervarile. La intarile in muzee, biserici, palate se sta mult la rand, chiar foarte mult, in sezon.  De aceea, daca vreti sa vedeti cat mai multe, puneti pe lista preturi pentru intrari rapide, cu evitarea asteptarii, pe principiul, dai un ban, dar stai in fata.

Cele mai frumoase, celebre si scumpe hoteluri, din sacre coeurcategoria 5* grand luxury, (Le Bristol, Ritz, Mandarin Oriental, Four Seasons George V, Hotel de Vendome, Shangri La  sau hotelul boutique Ministere, ca sa enumar doar sapte din lista)  se afla in centru orasului. Toate reprezinta chintesenta elegantei si a luxului de mare rafinament si e greu de stabilit o ierarhie. Blogul nu se adreseaza milionairilor, voiam doar sa va spun ca exista si variante de cazare extrem  de frumoase si foarte scumpe. Pentru o camera standard, pretul cel mai mare se plateste la Ritz, de la 1000 euro/noapte.

Hotelurile de 4* si 3*, situate in cladiri istorice au camere mici, chiar mai mici decat ne-am putea imagina. Daca bugetul de vacanta e bine pazit si indreptat catre vizite, activitati si excursii, e bine sa optati pentru un hotel cat mai central ca sa nu pierdeti timp pe drumul de la si catre hotel. Daca, totusi, va place sa locuiti in camere spatioase, va trebui sa alegeti un hotel situat in zona perferica de la care veti calatori cu metroul sau cu trenul spre zona centrala,  de interes a Parisului.

Daca ati visat sa va bucurati impreuna de muzeele Parisului, sa traiti emotiile unei croaziere pe Sena, sa va lasati uimiti de arhitectura castelelor de pe Valea Loarei, sa traiti la maxim serile unor cine la Lido, Moulin Rouge sau Crazzy Horse, scrieti-ne.

Copyright ©lunademiereblog. Toate drepturile rezervate

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s